ADVOKAT ANTE GOTOVINE OSUDIO MILORADA PUPOVCA: "SNV ne priznaje da je Vojska RS počinila genocid u Srebrenici"

Podsjetimo, Milorad Pupovac je na neustavni praznik došao na poziv Milorada Dodika.

  • Regija

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 2

ADVOKAT ANTE GOTOVINE OSUDIO MILORADA PUPOVCA: "SNV ne priznaje da je Vojska RS počinila genocid u Srebrenici"

Poznati advokat Luka Mišetić koji je široj hrvatskoj javnosti najpoznatiji po odbrani generala Ante Gotovine u Haagu, na društvenim se mrežama referirao na argumente Srpskog narodnog vijeća (SNV) koje se osvrnulo na razloge posjeta njihova predsjednika Milorada Pupovca bh. entitetu RS na neustavni dan RS.

Podsjetimo, Milorad Pupovac je na neustavni praznik došao na poziv Milorada Dodika.

“Srpsko narodno vijeće izjavilo je da odlazak predsjednika SNV i SDSS-a Milorada Pupovca na proslavu tzv. dana RS u Banjoj Luci, što je osudilo više stranaka, nije imalo politički karakter, već razloge vezane za izbjeglice i humanitarnu pomoć Baniji.

Vjerovatno je to i razlog što Srpsko narodno vijeće ne priznaje da je Vojska RS počinila genocid u Srebrenici. Izbjeglice i humanitarna pomoć “Baniji”. Da da.” , poručio je Mišetić.

Inače, kao što je poznato vlasti RS-a u Banjoj Luci i ove su godine organizirale proslavu dana toga entiteta mada je Ustavni sud BiH još 2016.godine taj praznik okarakterizirao neustavnim pošto vrijeđa osjećaje Hrvata i Bošnjaka koji žive na tertoriju RS-a.

Na Dodikovoj proslavi uz Pupovca je nazočio patrijarh SPC Porfirije te niz srpskih dužnosnika na čelu s premijerkom Anom Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...