SULJAGIĆ REAGIRAO NAKON KOMŠIĆEVIH UPOZORENJA: "Sigurnost povratnika u istočnoj Bosni je trenutno u rukama divljaka koji su prošli vikend..."

Komšić je kazao da 'ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu prije svega u povratnička mjesta u bh. entitetu RS, gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila'.

  • Društvo

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Nakon upozorenja člana Predsjedništva BiH Željka Komšića oglasio se direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Sigurnost povratnika u, recimo istočnoj Bosni je trenutno u rukama divljaka koji su prošli vikend skandirali 'Za krst, za krst...' ili austrijskih pripadnika EUFOR-a koji u najboljem slučaju mogu poslužiti kao taoci, kao u maju 1995. Dakle nema sigurnosti", poručio je Suljagić.

Podsjetimo, Komšić je kazao da 'ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu prije svega u povratnička mjesta u bh. entitetu RS, gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila'.

"Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami poduzimamo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH", dodao je Komšić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...