"MALO NAS JE...": Grašina pjesma hit na Twitteru zbog novog popisa stanovništva u Hrvatskoj

"Hrvatska od 1990. - 2021. kroz stihove: od "Malo nas je, al' nas ima" do "Sve nas manje ima tu, godinu kroz godinu"... - pisali su korisnici. 

  • Šareni svijet

  • 15. Jan. 2022  15. Jan. 2022

  • 4

Pjesmu Petra Graše citira velik broj korisnika društvenih mreža, a povezuju je s padom broja stanovnika Hrvatske.

Korisnici društvene mreže Twitter masovno komentariišu pad stanovništva, nakon što je Državni zavod za statistiku objavio da je Hrvatska u zadnjih 10 godina ostala bez gotovo 400.000 stanovnika. Hrvatska ima 3.88 miliona stanovnika, što je potaknulo građane da komentiarišu cijelu situaciju kroz dvije poznate domaće pjesme. 

"Hrvatska od 1990. - 2021. kroz stihove: od "Malo nas je, al' nas ima" do "Sve nas manje ima tu, godinu kroz godinu"... - pisali su korisnici. 

Pjesme koje se spominju su: 'Malo nas je, al' nas ima' Dina Dvornika i Borisa Novkovića (54) i Petra Graše (45) 'Sve nas manje ima tu'. 

Stanovništvo je brojem nezadovoljno, a jedan korisnik predložio je da himna sindikatu bude upravo Grašina pjesma, navodi 24sata.hr.

Dvije pjesme korisnici koriste kako bi opisali Hrvatsku na počecima samostalnosti te danas kad je broj stanovništva drastično pao.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...