DENIS ZVIZDIĆ, SA OSMIJEHOM NA LICU: "Ono što se nije moglo postići 7 mjeseci učtivim nastupom, uspjelo je za 15 dana - sankcijama!"

Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH, naveo je Zvizdić

  • Politika

  • 16. Jan. 2022  16. Jan. 2022

  • 6

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamentarne skupštine BiH, prokomentarisao je uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku ali i efekte tih sankcija. 

"Ono što međunarodna zajednica nije zadnjih 7 mjeseci uspjela postići u BiH učtivim nastupom i argumentiranim dijalogom, uspjela je sa sankcijama za 15 dana.

Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH", napisao je Zvizdić na Twitteru.

Kao što je poznato, SAD su, zbog korupcije, uvele sankcije Dodiku, Alternativnoj televiziji Banjaluka, bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine i aktuelnom Dodikovom savjetniku Milanu Tegeltiji i njegovoj supruzi Tijani, te predsjedniku PDA i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini Mirsadu Kukiću. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...