JADRANKA KOSOR U NEVJERICI: „Milanović i Plenković se bore za naklonost Dragana Čovića koji je pajdo Milorada Dodika, ono što se događalo u Mostaru je potpuno nevjerojatno…"

Nekad najmoćnija političarka u Hrvatskoj, a danas poznatija kao analitičarka hrvatske političke svakodnevice Jadranka Kosor za Al Jazeeru govorila je o aktuelnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i regionu.

  • Politika

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 6

„Slobodna Bosna“ prenosi dio videorazgovora bivše hrvatske premijerke vezan za Bosnu i Hercegovinu.

Plenković i Milanović se slažu oko politike prema BiH, kazala je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, naglasivši kako njen partner kada je u pitanju politika prema BiH nikada ne bio mogao biti neko profila kao što je Milorad Dodik.

„Iz milijardu razloga. Kada pogledate RS i Hrvate koju su protjerani i sasvim sigurno se nisu vratili zbog Dodikove politike, što može potvrditi i biskup Komarica“.

Kosor smatra da osobe koje slave ratne zločince i negiraju genocid u Srebrenici ne mogu biti partneri niti vladajućim niti opozicionim političarima u Hrvatskoj, posebno zbog toga što je Hrvatska na jedvite jade, kako kaže, zatvorila poglavlje broj 23. i zbog propitivanja odnosa s Haagom.

Nadalje, Kosor ne razumije političare u Hrvatskoj kojima Dodik može biti partner u bilo čemu, a užasne poruke sa neustavne proslave Dana Republike Srpske, prema njenim riječima, moraju biti osuđene na sve načine. Kosor je posebno apostrofirala odlazak Pupovca na neustavnu proslavu Dana RS-a, naglašavajući kako je Pupovac na vlasti u Hrvatskoj skupa s HDZ-om.

Osuđujući politiku koju vode vladajući u Hrvatskoj naspram Dodika, kojeg je Kosor nazvala „pajdom“ Dragana Čovića, bivša premijerka Hrvatske još je jednom podsjetila na proslavu rođendana lidera HDZ-a BiH u Mostaru na kojoj je pored Dodika prisustvovao i ministar vanjskih posloava Hrvatske Gordan Grlić Radman, sve skupa nazivajući nadrealnim filmom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...