NOVINAR DUŠAN MILJUŠ OTKRIVA: Policija može naći vlasnike mobitela koji su bili u Matejevoj blizini...

Kao ključnu činjenicu ističe njegov pronalazak i odgovor na pitanje što se tačno dogodilo.

  • Hronika

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 0

Novinar Dušan Miljuš gostovao je u Novom danu N1 televizije te je govorio o slučaju nestalog Mateja Periša.

“Hrvatski policajci zajedno sa splitskim kolegama počeli su ispitivati njegove prijatelje i to će sigurno trajati nekoliko dana. Koliko imam informacije iz Beograda tamo intenzivno traje potraga, uključene su dodatne snage, nevladine organizacije koje pretražuju ušće Save u Dunav, ali rezultata još nema. Uz tu potragu traje i kriminalistička obrada, ali pitanje je zašto policija s tim informacijama ne ide van”, kaže Miljuš na početku razgovora.

Naglasio je kako su rekonstrukcija i izjava Antonija Gerovca dale odgovore na nekoliko ključnih pitanja.

“To je ona poluinformacija i dezinformacija da Mateja Periša netko slijedi, iz te rekonstrukcije se vidi da njega nitko ne slijedi. Odgovorena su i nek pitanja oko sukoba u klubu i to je eliminirano. Međutim mi i dalje ne znamo zašto on odlazi iz kluba i nemamo kompletnu sliku jer kamere ne snimaju. Kod restorana Savanova jedan veliki dio platoa nije pokriven kamerama. Je li se tu nešto događalo, to ni policija ne zna. Čuli smo da imaju poklapanje kretanja objekta u Savi sa signalom mobitela, no to i dalje nije jasan dokaz da je Matej ušao u Savu i sami kriminalisti kažu da bi bio neozbiljno iznositi takve tvrdnje i to doista je tako dok nema fizičkog dokaza”, objašnjava.

Kao ključnu činjenicu ističe njegov pronalazak i odgovor na pitanje što se tačno dogodilo.

“Mi možemo samo nagađati, ali i policija kada istražuje mora uzeti u obzir sve pretpostavke. Ne mora biti da je bio neki sukob koji je morao biti vidljiv, je li postojao neki okidač za nestanak, to je ključno pitanje. Moglo bi se forenzičkom analizom svih mobitela koji su bili u okruženju, eventualno pokušati doći do tih osoba kako bi se razjasnilo što se događao. Nadajmo se da je Matej još uvijek negdje živ, ali i da dobijemo odgovor na pitanje što se dogodilo”, kaže Miljuš.

Rekao je i kako se do mobitela teško može doći:

“Vidimo da ronioci pokušavaju naći i mobitel za kojeg pretpostavljaju da je u rijeci, nemaju konkretan dokaz iz onog što smo mogli čuti i vidjeti. Tražiti mobitel u Savi, koja je tamo dosta široka, je teško. Ako je mobitel ugašen, kada bismo imali neke jake magnete ili kada bismo imali neku bližu lokaciju, on ne šalje nekakvu tooplinsku energiju da bi ga locirati termoskeneri. To nije ni jedini predmet na dnu Save koji bi se mogao vidjeti, je li ga nešto već poklopilo… Činjenica je da se istražitelji trude i da su veliki resursi dignuti, ali već ulazimo u 18. dan i tu nema konkretnih rezultata”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...