PREDSJEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ: "Dodik je trenutno partner Hrvatskoj u BiH!"

Ne vidim da srpska politika u BiH radi štetu Hrvatima, rekao je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

  • Regija

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 17

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom, za izniman doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa mitropolita Vrhbosanske nadbiskupije.

Kasnije je komentirao aktualne političke teme, među kojima i rezultate popisa stanovništva.

“Isti ljudi koji su prije nekoliko godina mene optuživali, sada im se to događa. Neću nikada nikome nabijati na nos i predbacivati za nešto za što nije odgovoran. Ovo što se dogodilo je u procesu, dogodilo se mnogim članicama EU – sve druge zemlje su pale u broju stanovnika i počele se oporavljati”, izjavio je predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak na Pantovčaku komentirajući pad broja stanovnika u Hrvatskoj.

S brojkom od četiri milijuna stanovnika su računali, kazao je. Rješenje je u imigracijama, ali mi nismo to u stanju, rekao je predsjednik te dodao kako Plenković za ovo nije kriv.

“Već dvije godine koristim izraz moralna panika, posebno obraćajući se onima koji su mene optuživali”, kazao je te dodao kako je Srbija lošija od nas. Njemačka je bolja, uspjela je promijeniti trend. Države koje su doživjele pad stanovništa u prvoj dekadi nakon ulaska u EU to su kompenzirale gospodarskim rastom”, naglasio je Milanović.

Milanović se osvrnuo na činjenicu da će Hrvatska iskoristiti manji dio novca za obnovu nakon potresa nego što je bilo planirano.

“S laganom odstupnicom mogu reći da nije bilo moguće uzeti sve, ali na kraju ćemo uzeti premalo. Za to netko treba odgovarati, to je nepružanje pomoći unesrećeniku”, naglasio je Milanović.

Komentirao je i događanja u BiH.

“Dodik je bio ljubimac Zapada i sad je legitiman predstavnik srpskog naroda. Republika Srpska je proglašena 1992., ali je ratificirana pariško-daytonskim sporazumom. Tuđman ga je potpisao, nema natrag. Ne vidim da srpska politika u BiH radi štetu Hrvatima. Bez Srba u BiH mi ovaj problem nećemo riješiti. Meni je stalo, ali nekima očito nije dovoljno”, poručio je Milanović te dodao da je Dodik trenutno partner Hrvatskoj u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...