ČOVIĆEVI MEDIJI PJENE: "Komšićev ured je sakrio najvažniju poruku koju mu je uputio sekretar Vatikana!"

Dva dana pred susret Komšića s papom Franjom, mediji pod kontrolom Dragana Čovića lansirali su lažnu vijest kako će papa sugerirati Komšiću da se povuče iz utrke za člana Predsjedništva BiH “što bi bilo od iznimne važnosti za relaksiranje odnosa Hrvata i Bošnjaka”. 

  • Mini market

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 4

Nakon susreta Komšića s papom Franjom, prohadezeovski portal iz Mostara, "Dnevnik.ba" piše kako je u zvaninom priopćenju Komšićeva ureda izostavljena sintagma o jednakosti konstitutivnih naroda “iako se to u  priopćenju službenog Vatikana jasno navodi”. 

Portal dalje piše kako se Komšić nakon sastanka papom Franjom sastao i sa sekretarom Vatikana za odnose s državama. 

Nadbiskup Paulo Gallagher je u razgovoru s Komšićem naglasio ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao neovisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju neovisnoj i suverenoj BiH. Portal naglašava da je Sveta Stolica istaknula kako je u BiH važno osigurati jednakost građana i konstitutivnih naroda. 

“Sugovornici su se usredotočili na situaciju u zemlji, ponovivši potrebu promicanja pravne i društvene jednakosti svih građana koji pripadaju svakom konstitutivnom narodu”, navodi se u priopćenju Svete Stolice. 

Dva dana pred susret Komšića s papom Franjom, mediji pod kontrolom Dragana Čovića lansirali su lažnu vijest kako će papa sugerirati Komšiću da se povuče iz utrke za člana Predsjedništva BiH “što bi bilo od iznimne važnosti za relaksiranje odnosa Hrvata  i Bošnjaka”. 

“Ako je suditi po informacijama koje ima portal Dnevnik.ba predstojeći susret Komšića s papom Franjom neće biti nimalo ugodan. Dapače, Sveti otac je upoznat s pozicijom potpunog obespravljivanja Hrvata katolika u kojoj važnu ulogu upravo ima Komšić. Naši sugovornici ističu kako se Sveti otac aktivno uključuje u rješavanje hrvatskoga pitanja.

Zbog toga se vjeruje kako će Komšiću diskretno biti sugerirano za vrijeme razgovora u državnome Tajništvu kako bi njegovo povlačenje bilo od iznimne važnosti za relaksiranje odnosa Hrvata  i Bošnjaka, te da ga se zapravo doživljava problemom”, napisao je mostarski portal "Dnevnik.ba" blizak HDZ-u Dragana Čovića. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...