JEZIVA MISTERIJA: Policajac je patrolirao mjestom, a nakon što je čuo glasnu eksploziju - vidio je zastrašujući prizor koji su vlasti kasnije pokušale zataškati…

„Slobodna Bosna“ nastavlja serijal iz historije.

  • Jeste li znali

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Naša današnja priča vodi vas s druge strane „velike bare“, u davnu 1964. godinu.

Naime, jedan od najbolje posvjedočenih i dokumentiranih susreta s neobičnim letećim objektom i izvanzemaljicma dogodio se u proljeće 1964. godine. U kasnim poslijepodnevnim satima susret se zbio u Novom Meksiku. Lonnie Zamora, tridesetjednogodišnji policajac koji je tog dana bio na dužnosti i patrolirao je američkim cestama, krenuo je prema gradiću Socorrou. Negdje oko 18 sati čuo je glasnu eksploziju i krenuo prema izvoru zvuka. Obavijestio je svog dispečera da je čuo eksploziju i da ide u njenom smjeru, i dao mu koordinate odakle je čuo zvuk.

Dok se približavao mjestu eksplozije vidio je neobjašnjivu sjetlost. Kada se još malo pribižio učinilo mu se da je riječ o nekakvom bijelom vozilu koje je završilo na krovu. Policajac je odmah izvjestio šerifa o svom kretanju i krenuo dalje. Uz put je zvao i policijskog narednika Samuela Chaveza, kako bi dobio pomoć. Kada je došao do područja na kojem je bilo plavičastog dima parkirao je auto. Nakon što je napravio nekoliko koraka ugledao je bijelu letjelicu koja je bila jajastog oblika. Letjelica je bila oslonjena na nogama i imala je crvenu oznaku sa strane. Tu je oznaku Zamora zapamtio, no niko je nije mogao identificirati i dokučiti što ona tačno znači. Zatim je uočio i dva bića u blizini letjelice koje su bile prilično brze.

Bile su u bijelim kombinezonima, a prema veličini u ljudskim mjerilima djelovali su ili kao velika djeca ili mali ljudi. Nakon što su otišli u drugom smjeru, odahnuo je ali je to trajalo samo trenutak jer su se ubrzo vratili. Kako mu se učinilo da idu prema njemu pobjegao je glavom bez obzira dok je letjelica u međuvremenu sa svojim putnicima uzletjele i otišla. Lonnie se nakon toga vratio u svoj auto i obavijestio nadređene o onome čemu je svjedočio. Tog poslijepodneva Lonnie nije bio jedini koji je vidio nešto neobično. Policija je te večeri zaprimila više dojava o letjelici koja je bila jajastog oblika.

Kako je Lonnie bio policajac na mjesto događaja došla je ekipa koja je lokaciji pristupila kao mjestu uviđaja. Uzeti su otisci stopala i naravno svi drugi otisci. Prikupljen je pougljenili pijesak. No uskoro su stigli predstavnici savezne vlasti koji su preuzeli slučaj, kao i sav prikupljeni materijal. Kako su u vrijeme kada se dogodio incident, rađena testiranja na obližnjem poligonu White Sands Missile Range povezana sa slijetanjem na Mjesec, savezna je vlada u izvještaju za javnost pripisala ovaj neobičan incident upravo takvom testiranju. Međutim, ovi testovi lunarnog slijetanja provodili su se uz pomoć helikoptera, a na mjestu na kojem je Lonnie bio nije bilo niti jednog. U drugom internom izvještaju, obuhvaćenom Plavom knjigom, izneseno je mišljenje da ne postoji objašnjenje za ono što su policajac i neki drugi ljudi vidjeli toga dana.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...