"NAPAD NA USTAVNI POREDAK": Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović na saslušanju u Tužilaštvu BiH...

Poslanici NSRS-a su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na entitet Republika Srpska.

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 1

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović danas će biti saslušana u Tužilaštvu BiH u okviru istrage koju je Tužilaštvo pokrenulo protiv više osoba iz Republike Srpske zbog sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ustavni poredak.

Iz kabineta su jučer potvrdili da je Vidović dobila poziv za saslušanje koje je zakazano za 13 sati.

Podsjetimo, poslanici NSRS-a su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na entitet Republika Srpska.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je nakon toga otvorilo predmet protiv više osoba zbog, kako su naveli, osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ustavni poredak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...