JE LI OVO MATEJ: Misterija siluete koja se spušta prema Savi, oglasio se i otac nestalog mladića iz Splita...

Potraga za Matejom ušla je u 19. dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo kobne večeri, odnosno pod kojim se okolnostima dogodio nestanak Splićanina.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Potraga za Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, i dalje intenzivno traje, a gotovo svakakog dana pojavljuju se nove informacije koje bi mogle da ukažu na to šta se desilo mladom Splićaninu. Novu misteriju na cijeli slučaj bacio je snimak sa nadzornih kamera od kobne večeri, a koje su snimile nestalog mladića kako se spušta stepenicama ka Savi, dok se u drugom uglu vidi još jedna osoba kako se, također, kreće ka rijeci.

Na snimku sa nadzornih kamera vidi se kako neko, u isto vrijeme kad i Matej, samo sa desne strane, spušta niz ponton koji vodi ka Savi. Zasad nije poznato ko je u pitanju, kao i da li je eventualno policija pomenutu osobu identifikovala, a koja bi možda mogla da rasvijetli šta se dešavalo u trenucima kada su nadzorne kamere posljednji put snimile mladog Splićanina.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, za list Nova ističe da nema novih informacija o slučaju. Periš o silueti na snimku kaže i da sumnja da je riječ o odrazu njegovog sina, ali da svakako policija sve treba ispitati.

“Mislim da je to odraz Mateja. Čini mi se da je isti tempo spuštanja te siluete i Mateja, pa mi se čini kao da je to zapravo Matejev odraz. Obratio sam pažnju na to, ali mi se tako čini. Opet, mislim da policija to mora ustanoviti, zato postoje eksperti”, kaže Periš.

On navodi i da potraga za njegovim sinom intenzivno traje, ali da i dalje nema saznanja šta se desilo kobne večeri, nakon što je Matej napustio klub “Gotik”.

“Nastavljaju se pretrage rijeke, nizvodno niz Dunav, oko Ratnog ostrva.. Policija radi opsežno, ali i dalje nema nikakvih novih detalja”, kaže Periš.

Potraga za Matejom ušla je u 19. dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo kobne večeri, odnosno pod kojim se okolnostima dogodio nestanak Splićanina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...