DODIKOVA MINISTRICA, ZORA VIDOVIĆ, NAKON SASLUŠANJA U TUŽILAŠTVU BiH: "RS samo želi da vrati nadležnosti koje su joj oduzete" (FOTO)

U Tužilaštvu BiH su do sada saslušani pojedini zvaničnici i predsjednici političkih partija iz manjeg bh. entiteta.

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 7

Ministrica finansija manjeg bh. entiteta Zora Vidović danas je saslušana u svojstvu svjedoka u predmetu Tužilaštva BiH formiranom zbog krivičnog djela napad na ustavni poredak BiH.

Vidovićeva je rekla da je danas u Tužilaštvu BiH saslušana u svojstvu svjedoka, te da predmet navodno otvoren bez ikakvog osnova.

"RS ne radi ništa što nije u skladu sa Ustavom BiH i ono što je doneseno na sjednici Narodne skupštine u skladu je sa Ustavom, jer entitet RS samo želi da vrati nadležnosti koje su joj oduzete", rekla je Vidovićeva novinarima.

Narodna skupština RS-a je 10. decembra na posebnoj sjednici usvojila neustavnu Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti sa BiH na ovaj entitet, iako je to protivno Ustavu BiH, piše Hayat.

Tužilaštvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više osoba zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo napad na ustavni poredak.

U Tužilaštvu BiH su do sada saslušani pojedini zvaničnici i predsjednici političkih partija iz manjeg bh. entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...