VIJEĆE MINISTARA Vs. MAHMUTOVIĆ: "Prije tri dana smo Košarkaškom savezu uplatili 100.000 KM!"

Vijeće ministara BiH je objavilo današnje saopćenje zbog, kako tvrde, netačnih navoda i izjava o uplati sredstava Košarkaškom savezu BiH

  • Vijesti

  • 15. Avg. 2015  15. Avg. 2015

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom augusta donijelo je odluku da se Košarkaškom savezu BiH odobre sredstva u iznosu od 100.000 KM za takmičenja i aktivnosti.

Nakon provedbenih procedura, ta sredstva su u srijedu,12. augusta, putem Trezora BiH uplaćena na račun Košarkaškog saveza BIH, saopćeno je danas iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Sredstva po toj odluci su uplaćena i Olimpijskom komitetu BiH 100.000 KM, Specijalnoj olimpijadi BiH 25.000 KM, Klubu za sport i rekreaciju "Stens" 40.000 KM i Međunarodnom rukometnom turniru šampiona Doboj 40.000 KM.

Vijeće ministara BiH je objavilo današnje saopćenje zbog, kako tvrde, netačnih navoda i izjava o uplati sredstava Košarkaškom savezu BiH.

"Zahvaljujući ljudima dobre volje riješili smo problem s kotizacijom, a prvi su nam pomogli ljudi iz FIS Viteza", kazao je za agenciju Patria Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...