VUKANOVIĆ NA TRAGU NOVOG SKANDALA: Ovo je dokaz da je Republika Srpska pretvorena u prćiju i privatni posjed Oca nacije Milorada Dodika, njegovih kumova porodice i prijatelja...

Zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović otkrio je nova saznanja.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 1

"Da je Republika Srpska pretvorena u prćiju i privatni posjed Oca nacije Milorada Dodika, njegovih kumova porodice i prijatelja govori i imenovanje Dragana Stankovića za direktora Uprave za imovinske i geodetske poslove Republike Srpske – RUGIP-a", piše zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović, dodavši kako Dodikov kum Dragan danas već preuzima funkciju.

alt

Dragan Stanković je sin kontroverznog Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika koji godinama iz sjene rukovodi ovom važnom entitetskom institucijom. Prethodno je dugogodišnja v. d. direktora RUGIP-a Bosiljka Predragović jučer podnijela neopozivu ostavku na ovu funkciju, vjerovatno pod pritiskom moćnika i partijskog lobija.

alt

"Bosiljka je provjeren i odan član Partije, učestvovala je u mnogim sumnjivim poslovima i namještanju tendera, ali uprkos odanosti i lojalnosti morala se povući zbog 'viših interesa' i kumova. Dragan Stanković do danas je bio pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomske i finansijske poslove", piše Vukanović, dodajući kako je svaki komentar suvišan jer je ovo samo jedan u nizu primjera privatizacije i zarobljavanja institucija Republike Srpske od jedne porodice i partije koja sve posmatra kao plijen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...