IMA SE, MOŽE SE: Ovo je vila Vlade Republike Srpske od milion maraka (VIDEO)

Vilu krasi i panoramski pogled s terasa koje imaju staklene ograde, dvorište i garaže, a prema ranijim informacijama, unutrašnjost objekta se posebno ističe luksuznim dnevnim boravkom s kaminom.

  • Ekonomija

  • 19. Jan. 2022  

  • 0

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini nalazili se veliki broj luksuznih vila, a među njima je i objekat u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

Za razliku od ostalih, ovu vilu čuva policija i koriste je funkcioneri bh. entiteta RS.

Vila se nalazi na atraktivnoj lokaciji nedaleko od polazne stanice gondole "Poljice", a uprkos tome što se nalazi na veoma prometnom dijelu Jahorine, za potrebe privatnosti i sigurnosti opasana je visokim zidom.

Vilu krasi i panoramski pogled s terasa koje imaju staklene ograde, dvorište i garaže, a prema ranijim informacijama, unutrašnjost objekta se posebno ističe luksuznim dnevnim boravkom s kaminom.

Opremanje vile i radovi na interijeru završeni su krajem 2019. godine, a može se zaključiti da se nije štedjelo, prenosi Klix.

Prema nezvaničnim informacijama, izgradnja i opremanje vile su koštali više od milion maraka. Taj novac potiče od klirinškog duga koji je prije nekoliko godina Rusija uplatila Bosni i Hercegovini.

Ova nabavka nije bila planirana, urađena je po hitnom postupku i bez objave javnog tendera za nabavku radova.

Inače Vlada Republike Srpske posljednjih godina ulaže znatna finansijska sredstva u razvoj OC Jahorina, a to im se vraća kroz sve veći broj turista koji redovno biraju ovu planinu. Veliki broj kvalitetnih skijaških staza, moderna infrastruktura, bogat sadržaj, brojni apartmani, hoteli i ugostiteljski objekti privlače goste iz BiH, ali i cijelog regiona i Evrope.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...