VASKOVIĆ RAZOTKRIVA DETALJE AFERE SVIH AFERA: Dodik je vilu u Beogradu prvo platio kešom nepoznatog porijekla, a godinu dana kasnije, kada je sve otkriveno...

Istraga jeste bila umrtvljena, pa se kretala “puževom brzinom” da bi, kako se svjedoče režimski mediji, dobila na akceleraciji.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

"Istraga oko vile na Dedinju koju je Milorad Dodik kupio kešom nepoznatog porijekla, preko nekadašnje 'Pavlović' banke, a sadašnje 'Naše banke', 2007. godine nikada nije prestala, iako je činjeno sve da se u potpunosti obustavi", piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Istraga jeste bila umrtvljena, pa se kretala “puževom brzinom” da bi, kako se svjedoče režimski mediji, dobila na akceleraciji.

Režimki mediji navode da je “utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna”.

Riječ je o notornoj neistini, jer je Dodik prvo platio vilu kešom nepoznatog porijekla, a godinu dana kasnije, kada je afera otkrivena, “podigao kredit” i “platio” vilu za koju je već godinu ranije dao keš.

Da podsjetim, Dodik je 14.5.2007. godine, preko “Pavlović banke”, 750.000 evra prebacio na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je i bila vlasnik vile na Dedinju.

Dodik je tada tvrdio da je navodno podigao kredit od “Pavlović banke” kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je, opet navodno, kredit uzeo tek godinu kasnije nakon njene kupovine - 27.6.2008. godine, kada je on odobren.

Ova činjenica najveći je problem za Dodika u istrazi koja je počela brzo da napreduje i prestavlja mu mlinski kamen oko vrata.

Drugi veliki problem je način “otplate” rata za “kredit”. O svemu je Vasković detaljno pisao 01.7.2021. godine, kada je istraga lagano dobijala na ubrzanju. Detaljnije možete pročitati OVDJE.

Važno je navesti da se u Dosjeu koji reemitujem pominje često Slobodan Pavlović, nekadašnji vlasnik “Pavlović banke”, koji je poginuo 16.12.2021. godine u saobraćajnoj nesreći u Čikagu (SAD).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...