TUŽNA PRIČA IZ BOSNE: Bivši pripadnik HVO-a pun gelera prebire kontejnere kako bi preživio... (VIDEO)

Kaže sve bi radio samo da ne bude gladan.

  • Društvo

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Nikola Raić iz Jajca bio je pripadnik HVO-a u prošlome ratu. Iako je ratni vojni invalid pun gelera, dobio je od države samo 52 KM invalidnine.

Zbog toga je prinuđen prebirati po kontejnerima kako bi preživio. Nikola je dao i neobičan oglas u javnost a to je da kupa i oblači mrtvace.

Kaže sve bi radio samo da ne bude gladan.

Pokušao je ovaj ratnik ostvariti pravo na invalidninu iz susjedne Hrvatske, ali ništa od toga nije ostvario.

Na pitanje da ponovo treba u rat da li bi ponovo otišao, Nikola je bez razmišljanja odgovorio da bi sve isto ponovio. Da bi opet branio svoju državu i domovinu. Kako je živjeti sa 52 KM invalidnine pogledajte u ovom neobičnom videu iz Jajca, kojeg je snimio kolega Srećko Stipović!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...