VUČIĆ O SITUACIJI U REGIONU I BiH: "Nikome nije interes rat; Mi smo za njih genocidaši..."

(...) njima je strašno ono što se dogodilo 9. januara u Banjaluci. Šta je problem?"

  • Regija

  • 22. Jan. 2022  22. Jan. 2022

  • 14

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem intervjuu za TV Pink govoreći o situaciji u regionu i BiH, rekao je da ćemo svi zajedno sačuvati mir.

"Nikome nije do rata, ni Bošnjacima, ni Hrvatima. Nama je potreban mir jer mi imamo šansu za najbrži i najveći rast", rekao je Vučić.

"Nikome nije interes rat. Plašim se jednostranog pristupa stranaca. Naša odgovornost je najbitnija, mi imamo najveće šanse za napredak i tu šansu ne smijemo da propustimo. Put u Ankaru je bio važan da vidimo da li možemo da se dogovorimo oko pitanja koja su nam problematična sa zvaničnim Sarajevom. Evo, mi gradimo naš dio puta do Bijeljine. Nas zanima hoće li oni da grade svoj dio puta ili ne. Da li žele to da radimo ili ne. Oni ne znaju šta hoće. Mi smo za njih genocidaši, njima je strašno ono što se dogodilo 9. januara u Banjaluci. Šta je problem? Defile policije sa njihovim zvaničnim puškama. To sve je nerješavanje problema",  rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...