PROJEKAT VRIJEDAN 89 MILIONA MARAKA: Radovi na cesti Stolac - Neum u punom jeku, radovi trebaju biti završeni do...

Radovi na dionici Stari Neum - Broćanac u dužini 12 km koji obuhvaćaju Lot 1 i Lot 2 su završeni.

  • Ekonomija

  • 23. Jan. 2022  23. Jan. 2022

  • 2

Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac-Neum koja će jedini bh. grad na moru povezati s ostatkom zemlje uspješno se privode kraju, bez kašnjenja će biti završeni do ljetne turističke sezone, kazao je za Klix.ba direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

Ističe da od ukupno sedam lotova na koliko je podijeljena kompletna dionica dužine 36,5 kilometara trenutno se izvode radovi na samo dva lota, a to su Lot 5 i Lot 6.

"Radovi na poddionici Hutovo - Cerovica, dužine pet kilometara koji obuhvaćaju Lot 5 i poddionici Cerovica - Stolovi dužine 4,95 kilometara koji obuhvaćaju Lot 6 započeli su u oktobru 2020, a rok za njihov završetak je 31.maj 2022. i ne očekuje se kašnjenje", kaže Pravdić za Klix.ba.

Radovi na dionici Stari Neum - Broćanac u dužini 12 km koji obuhvaćaju Lot 1 i Lot 2 su završeni.

"Na dionica Oštrovac - Broćanac dužine pet kilometara, koji obuhvaćaju Lot 2 izvođeni su radovi na izgradnji trase ceste i tri potputnjaka dimenzija 3,5 x 5 metara. Također su završeni radovi na dionici Broćanac – Prapratnica koji obuhvaćaju Lot 3, dužine 3 kilometra, uključujući i radove na raskrsnicama Babin Do i Oskrušnica", pojasnio nam je Pravdić.

Naglašava da su i radovi na Lot 4, poddionica Prapratnica - Hutovo dužine 2,7 kilometara uključujući i tunel Žaba dužine 975 metara završeni u skladu s planiranom dinamikom.

Na poddionici Stolovi - Drenovac, dužine 8,95 kilometara, koja obuhvata Lot 7, radovi su okončani također.

Rok za završetak radova na kompletnoj cesti od Neuma do Drenovca je juni 2022. godine, tako da će ova važna saobraćajnica biti u funkciji tokom ovogodišnje ljetne sezone.

"Za cjelokupan projekat izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac će biti utrošeno 88.965.690 KM. Izgradnjom ove moderne prometnice riješit će se problem prometne povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma s ostatkom HNK, a time i cijele BiH, te pozitivno utjecati na konkurentnost privrede Neuma i Stoca", zaključio je Pravdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...