ODJEKIVALE DETONACIJE: Ujedinjeni Arapski Emirati presreli i uništili dva balistička projektila...

Učestalo izvode prekogranične napade raketama i bespilotnim letjelicama na Saudijsku Arabiju, a 17. januara su izveli napad bez presedana na Abu Dhabi, glavni grad Emirata, kada su ubijene tri osobe.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 1

Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su kako su presreli i uništili dva balistička projektila pobunjeničkog pokreta Husi koji su letjeli kao ovoj državi, te kako nema žrtava.

„Ostaci presretnutih balističkih projektila pali su u odvojenim područjima u okolini Abu Dhabija“, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane koje prenosi u ponedjeljak državna novinska agencija WAM.

Dalje se navodi kako je UAE „spreman nositi se sa svim prijetnjama“, te kako „poduzima sve neophodne mjere kako bi zaštitio državu od svih napada“.

Televizijski kanal jemenskog pobunjeničkog pokreta Husi Al Masirah objavio je kako će ovaj pokret u narednim satima objaviti detalje „šire vojne operacije“ protiv Saudijske Arabije i UAE-a, u vrijeme zabrinutosti za dalju eskalaciju tenzija u regiji zbog dugogodišnjeg građanskog rata u Jemenu.

Dvoje ranjenih u S. Arabiji

Više od šest godina, Husi, koje podržava Iran, bore se u Jemenu protiv koalicije koju predvodi Saudijska Arabija i čiji je dio UAE.

Učestalo izvode prekogranične napade raketama i bespilotnim letjelicama na Saudijsku Arabiju, a 17. januara su izveli napad bez presedana na Abu Dhabi, glavni grad Emirata, kada su ubijene tri osobe, javlja Al Jazeera.

Saudijski državni mediji su kasno u nedjelju objavili kako je balistička raketa Husa pala na jugu ovog kraljevstva, ranivši dva stranca i oštetivši radionice i vozila u jednom industrijskom području.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...