OVO SU NOVI MAMIĆEVI DVORI U MEĐUGORJU: Kraljevska vila od 500 kvadrata

Nalazi se na rijeci Trebižat i ima širinu od 120 metara i visinu od oko 28 metara.

  • Mini market

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

Nekoliko radnika vidi se kroz prozor, rade na uređenju prostrane prizemnice, nisu ni pričljivi ni susretljivi. U dvorištu je nekoliko praznih paleta od opločnika, miješalica za beton, hrpa sitnog šljunka pripremljenog za postavljanje opločnika. Pokraj garaže kip je svetog Ante.

Postavljena je i klupa. S bočne strane visoki, geometrijski sazidani visoki kameni zidovi. Ni traga dinamici radova samo sedam mjeseci prije kad je desetak radnika na gornjoj ploči velebne građevine izvodilo grube građevinske radove. Lokacija je nedaleko od vodopada Kravica kraj Ljubuškog, vrlo je atraktivna, a neki taj prirodni fenomen smatraju najljepšim u BiH.

Nalazi se na rijeci Trebižat i ima širinu od 120 metara i visinu od oko 28 metara. Nekoć su uz vodopad bili aktivni mnogi mlinovi i stupe za valjanje sukna. No kuće su locirane i 10 kilometara od Međugorja, piše Jutarnji list.

Kad su novinari ranije bivšem izvršnom direktoru Dinama Zdravku Mamiću spomenuli tu kuću u gradnji, skočio je odmah.

“To gradi moj sin Mario, tu će on živjeti s obitelji! Pa, čovječe, jesi ti normalan, ti meni crtaš metu na čelo”, rekao je u jednom trenutku Mamić.

Ali već na prvoj benzinskoj pumpi rekli su kako doći do kuće koju gradi trenutno najpoznatiji bjegunac od hrvatskog pravosuđa i koja će prema svemu sudeći, biti njegov novi dom u Bosni i Hercegovini.

Kuće su jednostavne, minimalističke forme, nisu pretenciozne, samo su arhitektonski gledano savremene. Izričaj im je upotreba tradicionalnih materijala u savremenoj interpretaciji, naprimjer lokalnog kamena.

Fotografije "kraljevske vile" Zdravka Mamića i nastavak priče o velebnom izdanju od 500 kvadrata u srcu Hercegovine pročitajte na linku OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...