RADOVIĆ TO VIDI DRUGAČIJE: "Ključna stvar je odnos između Federacije i Republike Srpske, Bošnjaka i Srba!" (VIDEO)

“Veoma je narušen ugled Bosne i Hercegovine u međunarodnim institucijama. Tema smo važnih parlamenata i vlada. Pozdravljam dolazak Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), da pokušaju da raspetljaju u ono u čemu se mi sada nalazimo”, kazao je gostujući u BHT1 uživo Milan Radović, poslanik NSRS i potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

  • Politika

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 6

Posebna sjednica NSRS bi trebala biti održana 1. februara. Kako je kazao Milan Radović, odazvat će se na sjednicu, gdje će iznijeti svoje stavove.

“Naša je obaveza da prisustvujemo i posebnim i redovnim sjednicama Narodne skupštine kao narodni poslanici. Iznijet ćemo stavove i to je ono što možemo uraditi. Sav drugi teret je onima koji obnašaju vlast. Ne iznenađuje me poziv Čoviću i Izetbegoviću, s obzirom na to da su oni čvrsta koalicija na nivou BiH i da kreiraju kompletnu političku situaciju. I ta retorika koja je prisutna među njima liči na to da podgrijavaju atmosferu pred izbore jer su samo to aduti koji su im ostali u rukama, da ubijede narod da situacija nije dobra i da tim političkim sredstvima nastoje poboljšati rejting svih stranaka koji čine vladajuću koaliciju SNSD, SDA i HDZ BiH. To što ta retorika nanosi štetu svim građanima je druga stvar”, smatra Radović.

Kazao je i da se razgovaralo na organima stranke o učešću predstavnika vlasti iz RS u institucijama BiH. Pozdravlja napore predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nastavak rada predstavnika iz RS u institucijama na razini države.

“Mislim da su dobri napori gospodina Vučića da se situacija normalizuje. Ključna stvar je odnos između Federacije i Republike Srpske, Bošnjaka i Srba. Imamo situaciju oko Izbornog zakona BiH, gdje SNSD nastoji da pomogne i hrvatskoj strani da se riješi i njihov problem. Važno je da gospodin Vučić ulaže napore da se ova situacija prevaziđe”, kazao je potpredsjednik SDS-a. 

Naglasio je kako su imali sjednicu Predsjedništva stranke gdje je rečeno da kao što je NSRS donijela odluku o povlačenju iz organa na nivou Bosne i Hercegovine, isti najviši zakonodavni organ RS trebao donijeti odluku o povratku predstavnika. 

“Mislimo da je to put, da Skupština donese odluku da ne bi došli u situaciju da se opozicija optužuje za tobožnju neku saradnju ili izdaju”, kazao je, između ostalog, Radović.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...