PISMO NAMJERE: Građevinska firma iz Zagreba želi ulagati u Želju, nude 12 miliona maraka, novi stadion, kamp...

Fudbalski klub Željezničar mogao bi dobiti novog strateškog partnera.

  • Sport

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Građevinska firma iz Zagreba JG - PROJEKTI zainteresovana je za strateško partnerstvo i investiranje u tim sa Grbavice.

"Koristimo ovu priliku da iskažemo našu zainteresovanost za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo).

Ističemo da smo spremni sačiniti ugovor o pozajmici finansijskih sredstava u kojem bismo detaljno definisali naše buduće poslovne odnose i spremili prvu tranšu u iznosu od pet miliona KM od kojih sredstava bi se isplatili najprioritetnije obaveze kluba i oslobodila imovina od tereta i hipoteka.

Novačna sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja Skupštine i smanjenja broja članova, te imenovanja novih članova.

Druga tranša novčane pozajmice u iznosu od 3,5 miliona KM bi bila prebačena tri mjeseca nakon prve tranše, a treća tranša bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge tranše, također u iznosu od 3,5 miliona KM.

Sva sredstva bi bila transferisana u roku od šest mjeseci.

Također, obavezujemo se da ćemo FK Željezničar osigurati najsavremeniji kamp za trening sa najmodernijim fitness i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije.

Obavezujemo se izgraditi i novi stadion - arenu, potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona sa terenom i drugim sadržajima iz kojih se u klub u narednom periodu može finansirati i održavati poslovanje. Ovakva vrsta moderne arene bila bi prva u BiH, ali i u regiji", piše u pismu namjere koje je stiglo i na adresu Faktora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...