“PRIJATELJIMA NE MOGU REĆI NE”: Konaković potvrdio da ide na razgovore u Neum

Potvrdio je da je razgovarao i sa predsjednicima koalicionih stranaka SDP-a i Naše stranke. 

  • Politika

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 8

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je za Patriju da će se ta stranka odazvati razgovorima u Neumu. 

"Naš stav je da kada zove američka i evropska administracija koji su toliko uložili ovdje i koji su partneri za dalji razvoj da ne možemo odbiti poziv i odazvat ćemo se. Ako već trebamo njihovu pomoć onda je dobro i da se odazovemo na razgovore", kazao je Konaković. 

Na pitanje da li se onda to kosi sa usvojenim zaključcima Predsjedništva NIP-a da se razgovori vode u institucijama BiH, Konaković je kazao da se kosi, ali da prijateljima ne mogu reći ne te da treba sve pokušati kako bi se odblokirali procesi u državnim institucijama. 

Također je potvrdio da je razgovarao i sa predsjednicima koalicionih stranaka SDP-a i Naše stranke. 

"SDP ostaje pri svom stavu da neće pregovarati dok su blokirane državne institucije i mi to poštujemo, Naša stranka bi trebala donijeti odluku. Opet se pokazalo da mi različito gledamo na neke stvari, ali koalicija funkcioniše", naglasio je Konaković.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...