OVO SE DODIKU NEĆE DOPASTI: Čak i Milanović misli da je nepametno slaviti 9. januar kao Dan RS! (VIDEO)

Slaviti 9. januar kao sveto začeće jedne paradržave je nepametno, poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

  • Regija

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 2

U jučerašnjoj izjavi za medije, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se između ostalog i proslavu 9. januara kao Dana Republike Srpske, kazavši da je to “nepametan izbor”. 

"Datum 9. januar, kao Dan RS-a, pogrešno je izabran i to će ih proganjati kao tamna sjena. Trebali su izabrati neki datum iz Daytona kada je i nastala RS. Izabrali su najgori mogući datum, to je datum kada su muslimani i Hrvati bili na koljenima ili još niže od toga, i kada su nad njima krenuli grozni zločini. I to slaviti kao koncepciju, kao sveto začeće jedne paradržave je politički nepametno.  

Republika Srpska je trebala biti vojno uništena sredinom listopada 1995. godine, kada hrvatska vojska nije ušla u Banju Luku jer joj je tako naređeno. O čemu bismo uopće pričali da je tada hrvatska vojska ušla u Banju Luku?!", rekao je Milanović za hrvatske medije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...