PONOSNA UKRAJINKA: Kupila super pušku sa snajperom i prigušivačem i spremno čeka Ruse!

Marijana Žaglo, majka troje djece iz Ukrajine kupila je lovačku pušku te tvrdi da će se boriti za Kijev uslijed prijetnji ruske invazije.

  • Šareni svijet

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Ona je inače marketinški stručnjak, a pozirala je u kuhinji sa puškom.

"Kao majka ne želim da moja djeca naslijede probleme Ukrajine, ili da se te prijetnje prenesu na njih. Bolje je da se sada pozabavim ovim“, rekla je ona za londonski Times.

Žaglo je rekla da je pohađala dvonedeljni kurs kako bi naučila da koristi karabin Zbroiar Z-15, koji košta 1.300 dolara.

"Nikada u životu nisam lovila. Kupio sam ovaj karabin nakon što sam slušala neke vojnike kako razgovaraju o najboljoj pušci koju mogu nabaviti“, rekao je Žaglo.

Žaglo je opremila pušku teleskopskim nišanom, prigušivačem i dvonošcem. Marijana se pridružila ukrajinskim snagama Teritorijalne odbrane, nakon što je potrošila dodatnih 1.100 dolara na kacigu, kese za municiju i vojnu uniformu.

"Imam kisele krastavce i konzerve ribe, piletine i šunke sakrivene pored kuhinjskog stola, i puno, puno municije. Ako do toga dođe, onda ćemo se boriti za Kijev — borit ćemo se da zaštitimo naš grad. Ne vidim smisla da Rusi započnu rat i ostave Kijev na miru. Ako borbe počnu, doći će ovamo. Kijev je glavna meta", navela je Marijana.

Ukrajinska vlada je uvjerila svoje građane da "nema razloga za paniku" i da je situacija "pod kontrolom" u nastojanju da riješi sve veću zabrinutost ruskih invazijskih snaga.

Marijana je rekla da se Ukrajinci godinama suočavaju sa mogućnošću ruske invazije.

"Povećavanje nivoa trupa, a zatim njihovo vraćanje nazad, bila je redovna praksa i Sovjeta i Rusa. Ljudi su ovdje postali upoznati sa tenzijom", objasnila je Marijana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...