DOKUMENTARAC OTKRIO JEZIVE ISTINE O OSNIVAČU "PLAYBOYA": "Bio je kao vampir koji bi na prevaru drogirao slavne goste u svojoj vili, a onda..."

Današnje vodstvo magazina Playboy osudilo je "odvratne postupke" njegovog osnivača, Hugha Hefnera, nakon što je u novom televizijskom dokumentarcu optužen da je drogirao pa potajno snimao žene sa slavnim gostima u svojoj kalifornijskoj vili.

  • Show

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Dokumentarna serija od deset epizoda "Playboyeve tajne" ("Secrets of Playboy") istražuje “skrivene istine iza bajke i filozofije Playboyevog carstva” na temelju arhivskih snimaka i intervjua s članovima Hefnerovog osoblja i užeg kruga oko njega. Američka TV-mreža A&E prikazala je prvu epizodu prekjučer. Dokumentarac donosi otkrića o "kultnom hedonizmu" pokojnog Hefnera, koji je navodno uključivao drogu, orgije, ali i seksualne napade, objavio je New York Post.

Iz uprave magazina koji je osnovao Hefner poručili su da su zgroženi ovim optužbama. Playboyeve "zečice" također su svjedočile da su neki posjetitelji, uključujući slavne osobe, bili drogirani u njegovoj vili u Los Angelesu. Hefnerov bivši batler rekao je da je izdavač Playboya organizirao zabave poznate kao "Svinjske noći", kada bi prostitutke bile pozvane u vilu i potajno snimane kako se seksaju sa slavnim muškarcima.

U otvorenom pismu objavljenom ove sedmice, Playboy je kritizirao "odvratne postupke osnivača Hugha Hefnera i drugih".

Dodaje se: “Vjerujemo ženama i njihovim iskazima, te snažno podržavamo pojedince koji su se javili da podijele svoja iskustva. Kao brend u čijoj je srži pozitivan pristup seksualnosti, vjerujemo da su sigurnost i odgovornost najvažniji, a sve drugo je neoprostivo.” Dodaje se da "obitelj Hefner više nije povezana s Playboyem" i "danas našu organizaciju vodi osoblje u kojem je više od 80 posto žena".

imagePlayboy Mansion u Los Angelesu (Foto: Frederic J. Brown)

Playboy je obećao da će "služiti kao platforma za slobodno izražavanje i zalagati se ​​siguran seks, uključivost i slobodu". Hugh Hefner, osnivač Playboya koji je u svojoj vili pušio lulu i nosio svilenu pidžamu, a umro je 2017., prozvan je "vampirom" u seriji "Secrets of Playboy". Hvalio se da je snažan zagovornik građanskih i reproduktivnih prava, a hvalio se da je imao spolni odnos s više od 1.000 žena.

Dokumentarac sadrži arhivske snimke Hefnera, snimljene 1966., i intervjue s članovima njegovog najužeg kruga. Sondra Theodore (65) Hefnerova bivša djevojka, rekla je za Post: “Bio je grabežljivac. Pratila sam ga, vidjela sam koju igru igra. I vidjela sam puno djevojaka kako prolaze kroz vrata vile svježe i vedre, a odlaze umorne i iscrpljene.”

Međutim, Hefnerov sin Cooper (30), odbacio je navode iz serije kao "osvetničke": “Neki možda ne odobravaju život koji je odabrao moj tata, ali moj otac nije bio lažov”, napisao je na Twitteru. “Koliko god nekonvencionalan, bio je iskren i živio je pošteno.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...