UZBUNA NA ISTOKU: Sjeverna Koreja ispalila projektil u more u blizini istočne obale, reagirala južnokorejska vojska...

Još ranije u januaru Sjeverna Koreja testirala je taktičke vođene "hipersonične rakete" sposobne za veliku brzinu i manevriranje nakon ispaljenja.

  • Svijet

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 0

Sjeverna Koreja ispalila je najmanje jedan "nepoznati projektil" u more kod svoje istočne obale, saopćila je u četvrtak južnokorejska vojska, što je šesti put u krugu testiranja projektila tokom januara.

Zajednički štab Južne Koreje najprije je samo saopćio da je otkrio lansiranje, nekoliko sati potom javio da je projektil Sjeverne Koreje preletio oko 190 kilometara na visini od 20 kilometara.

Južnokorejska vojska također je ranije javila da je Sjeverna Koreja u utorak ispalila dvije krstareće rakete u more u blizini svoje istočne obale, što je povećalo napetosti na tom području.

Još ranije u januaru Sjeverna Koreja testirala je taktičke vođene "hipersonične rakete" sposobne za veliku brzinu i manevriranje nakon ispaljenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...