EDIN DŽEKO OTVORIO DUŠU: "Da sam jednom razmislio o tome, ne bih došao nikada u Inter"

Džeko je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Romu i pojačao Inter, a s ovim klubom je trenutno lider u Seriji A i gazi ka svom prvom Scudettu.

  • Sport

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 0

Bh. napadač Edin Džeko u intervjuu za Il Corriere della Sera kaže da nikada nije razmišljao o tome šta je Romelu Lukaku uradio prije njega u dresu Intera i otkriva kako je odbio odlazak u Chelsea kada je menadžer kluba bio Antonio Conte.

Džeko je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Romu i pojačao Inter, a s ovim klubom je trenutno lider u Seriji A i gazi ka svom prvom Scudettu.

Kaže kako nikada nije razmišljao o tome šta je Lukaku uradio u dresu Intera i da činjenica da je postigao 64 pogotka u 95 odigranih mečeva nije bila dodatni pritisak za njega.

"Ako negdje odete i počnete razmišljati o tome ko je tu bio prije vas, onda je bolje da ne idete nigdje", rekao je Džeko i nastavio:

"Da sam jednom razmislio o tome, ne bih došao nikada u Inter. Znam šta mogu dati i ovo što radim ove sezone me ne iznenađuje."

Posebno je pohvalio odnos s trenerom Simoneom Inzaghijem, piše Klix.

"Iz moje perspektive, on nam je kao saigrač. Jako dobro upravlja timom i to je najbitnije, a ono što je kod njega najvažnije jeste da se uvijek trudi biti iskren prema svima. Imamo 25 igrača i nemoguće je da su svi sretni", kaže Džeko i dodaje kako je Inzaghi iskoristio temelj koji mu je postavio Conte:

"Inzaghi je iskoristio Conteov osnov, ali je promijenio mentalitet ekipe. Dvije godine su igrali na kontranapade, a sada se igrači više zabavljaju na terenu. Lično, ne gledam samo golove i pokušavam biti od pomoći ekipi jer, i kada ja ne zabijem gol, a mi pobijedimo, osjećam se sretno. Pobijedili smo gotovo sve utakmice u ovom periodu i ja nisam zabijao golove, ali sam svakako sretan zbog onoga što je ekipa uspjela."

Za kraj je rekao kako ga je Conte pokušao dovesti u Chelsea, a zatim i u Inter, no da ne žali što je tek sada došao u ovaj klub.

"Kada me Conte želio u Chelseaju, nisam bio siguran u povratak u Premiership, pa me opet pokušao dovesti u Inter. Sada se transfer desio u prvom trenutku, naši putevi su se morali sresti, prije ili kasnije. Bila je to sudbina", kaže Džeko.

U ovoj sezoni Džeko je odigrao ukupno 29 mečeva za Inter u svim takmičenjima, a postigao je 12 pogodaka te upisao sedam asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...