OGLASIO SE ČEGAR NAKON INCIDENTA: "Poletio je na mene i onda je dobio šta je tražio"

"Ako je zaista radnik parkinga, treba da se donesu papiri i da se vidi da sam ja udario navodno bezazlenog i bespomoćnog radnika parkinga, što ne odgovara istini!", ističe on.

  • Društvo

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 12

"Ja ću vam reći istinu, a vi procijenite", kaže  zamjenik komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar nakon što se u javnosti pojavio snimak fizičkog napada na, kako su prenijeli mediji, mladića koji radi na jednom sarajevskom parkingu.

Već drugi dan ne jenjavaju reakcije na ovaj incident.

U međuvremenu se oglasio i Sindikat službenika FUP-a. Ranije je svoj stav iznio i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, istaknuvši da su zgroženi snimkom policijskog nasilja. Federalna uprava policije najavila je istragu protiv Čegara, također.

"Poletio je na mene i dobio šta je tražio"


Portal Radiosarajevo.ba zamolio za komentar i prozvanog Čegara.

"Taj navodno bezopasni radnik, dečko, nije nije ni bezopasan, niti je radnik na parkingu. To je jedan kriminalac, koji je napao policiju verbalno, te me pokušao napasti fizički. Psovao nam je majku, bio bezobrazan...

Nije se moglo s njim razgovarati. Poletio je na mene i onda je dobio šta je tražio", kaže Čegar.

Problem je, kaže, ovdje što su se "oni naučili tako ponašati prema policiji, i nisu nikada dobili po labrnji".

"Da je njemu nekada prije, jer ovo mu nije prvi put, neko pružio otpor, on ovo ne bi radio nama. Pogotovo nama trojici, jer, ipak, smo mi sva trojica organizatori otpora i odbrane, odlikovani borci i učesnici rata. To je suludo", veli on.

"Kako ga nije sramota đuturum da ga prebije"


Čegar tvrdi da navedenom mladiću "treba izvaditi krv, dlaku i mokraću i da se vidi da je on narkoman, te da se provjeri čime se on bavi".

"Ako je zaista radnik parkinga, treba da se donesu papiri i da se vidi da sam ja udario navodno bezazlenog i bespomoćnog radnika parkinga, što ne odgovara istini!", ističe on, te dodaje:

"Kaže 'udario dijete na parkingu'!? To dijete ima 30 godina, teži je od mene 10 kila, ruka mu je k'o moja noga, sav istetoviran. Klasični kriminalac. Meni je 63. godina. E, sad treba njega sažalijevati. Kako ga nije sramota đuturum da ga prebije.

Ali oni potegnu crtu, malo se 'poprave', udare na mene, udare na nekog policajca, pljunu ga. Sve što ne ide prema policiji. I svi na to šute! Kad je dobio po labrnji sad je problem i svi se digli."

Čegar tvrdi da iza svega, zapravo, stoje i drugi razlozi.

"Ja sam vidio da su određeni portali to objavili kao senzaciju, iz razloga što su ti isti portali pokušali da obore konkurs u FUP-u, a da bi ubacili određene kriminalne grupe na konkurs koji je nedavno počeo. Oni to nisu uspjeli i meni se svete! Meni je sve to nebitno, to što oni pišu i kako pišu.

Meni bi bilo teško da me je nazvao neko od mojih profesora, doktora, prijatelja da kaže: 'Što si tukao onog čovjeka?!'. Naprotiv. Svi su me nazvali i rekli: 'Šta ti je ono onaj...uradio, što ga nisi zgazio!'. Oni su vidjeli na snimcima da je on  poletio na mene, da je psovao, da je mahao rukama prema nama... Da je to uradio u nekoj zapadnoj zemlji, kako bi on završio?!", pita se Čegar.

Ističe, da je cilj ovog "razapinjanja u javnosti" on lično, dalje čitajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...