"SB" ISPRED SUDA BIH; ZAKAZANO ROČIŠTE U PREDMETU "NOVALIĆ I DRUGI": Odbrana ispituje doktora koji tvrdi da respiratori iz Kine mogu ubiti pacijenta (FOTO)

Na današnjem ročištu će odbrana ispitati dva svjedoka, a riječ je o pomoćniku federalne ministrice finansija Mariju Glibiću i doktoru Ismetu Suljeviću.

  • Društvo

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

Svi optuženi u predmetu "Novalić i drugi" stigli su danas na ročište u Sud Bosne i Hercegovine, koje je počelo u 13 sati.

Na današnjem ročištu će odbrana ispitati dva svjedoka, a riječ je o pomoćniku federalne ministrice finansija Mariju Glibiću i doktoru Ismetu Suljeviću.

Na prethodnim ročištima je obojicu ispitivalo Tužilaštvo BiH. Glibić je govorio o tome da li je na trezorskoj uplati pisalo da se novac koristi za respiratore ili ne, dok je doktor Suljević iznio svoje vještačenje respiratora kazavši da bi duža primjena uređaja koji su kupljeni mogla izazvati smrt kod teških pacijenata.

Inače, riječ je o svima poznatom predmetu sumnjive nabavke 100 respiratora iz Kine za potrebe Federacije BiH, a koji su plaćeni skoro 10,5 miliona KM iz budžeta Federalne uprave civilne zaštite i Vlade FBiH, piše Klix.

Optuženi su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, direktor preduzeća "Srebrena malina" koja je kupila respiratore Fikret Hodžić i federalna ministrica finansija Jelka Milićević.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...