SRBIJANCI SE HVATAJU ZA GLAVU: "Stavili su nas na crnu listu"

U dokumentu se navodi da je Vijeće ministarstva Bjelorusije odlučio da se stavu 1. zakona o uvođenju kontrasankcija poslije Švicarske dodaju i Kneževina Lihtenštajn i Republika Srbija.

  • Regija

  • 29. Jan. 2022  29. Jan. 2022

  • 2

Vijeće ministarstva Bjelorusije je odlučio da na listu zemalja protiv kojih je od 1. januara na snazi embargo za prehrambene proizvode doda i Srbiju i Lihtenštajn.

Kako prenose srbijanski mediji, mjere će biti na snazi šest mjeseci, a tiču se proizvoda kao što su meso, mliječni proizvodi, voće, povrće i kuhinjska so.

Hrana za bebe i prehrambeni suplementi će i dalje moći nesmetano da stižu u Bjelorusiju.

U dokumentu se navodi da je Vijeće ministarstva Bjelorusije odlučio da se stavu 1. zakona o uvođenju kontrasankcija poslije Švicarske dodaju i Kneževina Lihtenštajn i Republika Srbija.

Dakle, od sada je zabranjen uvoz nekih proizvoda koji se proizvode u Srbiji, piše RS.

Republika Srbija se pridružila sankcijama EU protiv vlasti u Bjelorusiji, a Beograd je na primjer, podržao deklaraciju kojom se Minsk osuđuje za "prisilno slijetanje aviona Ryanaira i hapšenje opozicionog lidera Romana Protaševiča".

Podsjećamo, Vlasti u Belorusiji su 7. decembra saopštile da će biti zabranjen uvoz iz Europske unije, SAD, Kanade, Velike Britanije, Norveške, Albanije, Islanda, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...