PROFESOR DEJAN JOVIĆ: "Ako Milorad Dodik želi nezavisnost, pa ko bi ga priznao? Srbija nije priznala RS ni 1992. godine" (VIDEO)

Osvrnuo se na početku na trenutnu situaciju u regionu.

  • Politika

  • 29. Jan. 2022  

  • 1

Prof. dr. Dejan Jović gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku na Face TV-u.

Osvrnuo se na početku na trenutnu situaciju u regionu.

Kazao je da ga iritira politika Zorana Milanovića…

“On želi biti veći Tuđman od Tuđmana”, ističe profesor.

Navodi da Milanović Dodika vidi kao glavnog zaštititnika Hrvata u BiH!

“Zbog straha od rata, stranci misle da je bolje da sve ostane kako jeste nego da dođe do separatizma! Nelegitimno je da Hrvatska postavlja ultimatum, zahtjeve i prijeti blokadom NATO-a!”, kazao je Jović.

Istakao je jednu vrlo bitnu stavar, a to je da “Srbija nije prihvatila ujedinjenje sa RS-om ni 1992., nego je 1993. uvela sankcije RS-u!”… Pomalo smo zabrovali na taj podatak.

Zaključio je sa upitom da: “Ako Dodik želi nezavisnost, što je ne proglasi? Ali, ko bi ga priznao?”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...