CRNADAK SAVJETOVAO MLADE DA NE RAZMIŠLJAJU POPUT DODIKA: "Takva politika je izolovala RS. Ne smijemo se igrati..."

On je rekao da kroz diplomatske aktivnosti i međunarodno djelovanje RS treba da gradi mostove, da spaja naš narod sa svijetom, a ne da se izmišljaju neprijatelji i stvara negativan imidž RS u svijetu.

  • Društvo

  • 30. Jan. 2022  

  • 0

alt

Potpredsjednik PDP-a i nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak, održao je predavanje predstavnicima Savjeta mladih PDP-a iz više opština RS na temu međunarodnih odnosa.

"RS treba više prijatelja u svijetu i nema nikakve potrebe da bude u sukobu sa Njemačkom, Evropskom Unijom, SAD i drugim zapadnim silama, posebno zbog činjenice da su sve institucije RS donijele odluke da je naše opredjeljenje zapadno i da RS želi da bude dio evropske porodice", rekao je Crnadak.

 

On je rekao da kroz diplomatske aktivnosti i međunarodno djelovanje RS treba da gradi mostove, da spaja naš narod sa svijetom, a ne da se izmišljaju neprijatelji i stvara negativan imidž RS u svijetu.

"RS treba da pozdravi to što diplomatije najmoćnijih zemalja poštuju Dejton i što danas kao glavni prioritet ističu borbu protiv korupcije, jer je to najveći problem u RS i BiH", rekao je Crnadak, a navedeno je u saopćenju ove stranke.

Crnadak je dodao da je vlast predvođena SNSD-om uvela je RS u brojne konflikte, uvrijedila je i omalovažavala mnoge zemlje i pojedince, a mi od toga nemamo baš nikakvu korist.

"Naprotiv, takva politika je izolovala RS, a ljudi iz rukovodstva označeni su kao negativci. RS ima snažno međunarodno priznanje, i sa tim se ne smijemo igrati, jer RS nije ugrožena izvana, nego iznutra i zato glavni prioritet treba da bude jačanje naših institucija i što brze uključivanje Srpske i BiH u Evropsku Uniju", zaključio je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...