DUNOVIĆ MATIRAO PREDSJEDNIKA HDZ-a: "Čović prvi put priznao da je presuda Ljubić provedena!"

"Izbori se mogu održati, moraju se održati, imaju precizna pravila kako u Izbornom zakonu tako i u Ustavu FBiH po kojim pravilima se izbori održavaju, čak i ovaj dio oko popune Doma naroda", zaključio je Dunović. 

  • Društvo

  • 31. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 3

Potpredsjednik FBiH i potpredsjednik DF-a Milan Dunović gostujući u programu N1 Televizije poručio je da je Dragan Čović po prvi put javno priznao da je presuda po apelaciji Bože Ljubića provedema.

"Pozitivno uslovno rečeno u svemu ovome jeste što je Dragan Čović sinoć gostujući na Hrvatskoj radio televiziji, prvi put priznao da je presuda po apelaciju Bože Ljubića provedena", rekao je Dunović.

"Nije to rekao direktno ali je rekao da uslova za provođenje izbora nema jer je Ustavni sud brisao određene članove Izbornog zakona. Prvi put Dragan Čović govori jednu činjenicu a to je da je brisanjem odredbi Izbornog zakona presuda Ljubić provedena. Ono što ponovo laže, ne mogu naći pristojniju riječ, ono što ponovo laže u medijskom prostoru jeste kada kaže da ne postoji pravni osnov da se izbori održe zbog tog brisanja spornog člana Izbornog zakona", kazao je.

"Zanemaruje i obmanjuje javnost gostujući na HRT-u. Prosječan gledalac u BiH je sluđen količinom informacija, a sad zamislite gledaoca koji gleda HRT, koji ne zna složeno politčko uređenje u BiH. Zanemaruje činjenicu da postoji Ustav FBiH, a Ustav FBiH je precizno naveo kako se delegiraju delegati u Dom naroda, i to nije u suprotnosti sa presudom po apelaciji Ljubić i nije u suprotnosti sa brisanim članom Izbornog zakona", pojasnio je Dunović.

"Dakle, izbori se mogu održati, moraju se održati, imaju precizna pravila kako u Izbornom zakonu tako i u Ustavu FBiH po kojim pravilima se izbori održavaju, čak i ovaj dio oko popune Doma naroda", zaključio je Dunović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...