SNIJEG ZAMEO DIJELOVE DALMACIJE: Palo 10 centimetara, izmjereni udari bure od 111 km/h (VIDEO)

Očekivano, temperature su najviše pale u planinama, ali i višim predjelima Zagore.

  • Šareni svijet

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 0

Snijeg pada u Dalmatinskoj Zagori. Naime, jedna od rijetkih ciklona ovog januara prošla je preko tog područja te je januar kratkotrajno pokazao i svoje pravo zimsko lice, ali samo u nekim dijelovima Dalmacije, piše portal Dalmacija Danas.

Udari bure bili su iznimno jaki, a prema službenim podacima DHMZ-a, u Splitu su sinoć izmjereni udari do 111 km/h. Očekivano, temperature su najviše pale u planinama, ali i višim predjelima Zagore. Najviše snijega do 23 sata palo je u višim područjima imotskog područja, ponegdje od 5 do 10 centimetara. Snježni prizori stigli su iz Nikolića kraj Lovreća, Sviba, Aržana...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...