BOJA ENERGIJE: Severina u "moćnoj" haljini koju se jednostavno ne može ignorisati (FOTO, VIDEO)

Narandžasta se opisuje kao jedna od najmoćnijih boja. Na spektru se nalazi između crvene i žute, a nazivaju je i energičnom bojom, i to ne bez razloga.

  • Žena

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 1

Ako iko zna nositi odjevne komade koji vas lansiraju u centar pažnje, onda je to Severina. Tako je i za večernji izlazak s prijateljima odabrala haljinu koja ne može proći neprimijećeno.

Kroj haljine zapravo je vrlo jednostavan - lepršavi mini model satenskog finiša s naglašenim ramenima i blještavom ukrasnom kopčom. Međutim, narandžasta boja je ta koja haljinu čini tako upečatljivom.

Narandžasta se opisuje kao jedna od najmoćnijih boja. Na spektru se nalazi između crvene i žute, a nazivaju je i energičnom bojom, i to ne bez razloga.

Naime, istraživači su otkrili kako narandžasta ima najjači mjerljiv fizički utjecaj na promatrača od bilo koje druge boje - ona doslovno podiže razinu energije u našem tijelu.

Priziva osjećaj entuzijazma i uzbuđenja, a simbolizira odlučnost, uspjeh i toplinu. S obzirom na to da je vizualno vrlo stimulativna i privlači pažnju, jako je popularna u oglašavanju, navodi Zadovoljna.hr.

Prema riječima stručnjaka za boju - narandžastu jednostavno ne možete ignorisati. Baš kao ni Severininu haljinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...