REUF BAJROVIĆ OTVORENO: "Sretan sam što je Palmer izolovan, i Samanta Power je bila u BiH, ali ništa nije rekla o Izbornom zakonu"

“Dodik i Čović već 15, 16 godina zajedno djeluju i uvijek na štetu BiH. Čović je otišao tamo i u isto vrijeme pozvao da se vrate u institucije. Nije niko povjerovao u to što je govorio tamo”, istaknuo je Bajrović.

  • Politika

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 1

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-europske alijanse za N1 je komentarišući današnju posebnu sjednicu NSRS-a, rekao da je to rušenje ustavnog poretka BiH.

“Nisam iznenađen što je Čović otišao, jer on naprosto tamo pripada”, naveo je.

Rekao je da su Čović i Dodik dvije glave istog tijela, te da su politička pojava koju ne treba odvojeno analizirat.

“Dodik i Čović već 15, 16 godina zajedno djeluju i uvijek na štetu BiH. Čović je otišao tamo i u isto vrijeme pozvao da se vrate u institucije. Nije niko povjerovao u to što je govorio tamo”, istaknuo je Bajrović.

Hoće li doći do deblokada institucija BiH, pitali smo. Mišljenja je da se Dodik neće vratiti u institucije BiH.

“Bitno je da prostor koji je Dodik sada dao Čoviću sužava se”, dodao je.

Mišljenja je i da kada Čović kaže Međunarodna zajednica, on vjerovatno primarno misli na Putinove igrače u EU, to su Milanović i Orban, a vjerovatno i Janša.

U Neumu se uopšte nije trebalo pregovarati, istaknuo je, i nema osnova o nečemu što je već iz Čovićeve perspektive provedeno.

“Presuda Ljubić je provedena. Presuda Sejdić-Finci, Zorniću itd, trebaju se implementirati. Presuda Komšiću također nije provedena“, kazao je Bajrović.

Rekao je i to da ga čini sretnim što je Palmer izolovan.

“I Samanta Power je bila u BiH, ali ništa nije rekla o Izbornom zakonu. Bio je i Chollet koji se nije proslavio u smislu promovisanja ovoga što Palmer radi. Escobara nikada nisam vidio, ni tajno ni javno, da govori da je to nešto što je prioritet. On je fokusiran na Dodika i uvođenje sankcija”, kazao je naš sugovornik.

Zaključio je da se nalazimo se u jednoj situaciji gdje ova kriza sa Izbornim zakonom se završava i vraćamo se krizi koju Dodik proizvodi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...