APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ GLAVNOG GRADA EKVADORA: Na desetine poginulih i nestalih u odronima, spasilačke ekipe pretražuju teren nakon nezapamćene poplave...

Na snimkama koje je dobio Reuters uz ostalo se vidi bujica koja odnosi stabla, vozila, kontejnere pa čak i stupove, dok neke ljude susjedi spašavaju iz blatne vode.

  • Svijet

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 0

Najmanje 24 osobe poginule su u odronu zemlje u glavnom gradu Ekvadora Quitu, a 12 ih je nestalo, rekao je gradonačelnik Santiago Guarderas, dok su spasilačke ekipe pretraživale kuće i ulice prekrivene blatom nakon najveće poplave u posljednje gotovo dvije decenije.

Olujna kiša koja je pala u ponedjeljak u noći izazvala je poplavu u kanjonu u blizini radničkih četvrti La Gasca i La Comuna. Blato i kamenje odronili su se na kuće te izazvale prekid električne energije.

Agencija za upravljanje hitnim situacijama saopćila je da je povrijeđeno 48 osoba.

image Foto: AFP image Foto: AFP image Foto: AFP

"Vidjeli smo veliku crnu rijeku kako vuče sve za sobom, morali smo se popeti na zidove da je izbjegnemo", rekla je stanovnica Alba Cotacachi, koja je evakuirala svoje dvije kćeri iz njihova doma. "Tražimo nestale", dodala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...