„REPUBLIKO ŠUMSKA, DABOGDA JE VIŠE NIKADA…“: Dragan Mektić najavio prvi potez nakon povratka u Parlament BiH, pa brutalno odgovorio Radovanu Kovačeviću...

Mektić je najavio prvi potez nakon vraćanja u parlament Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 4

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, a danas državni parlamentarac Dragan Mektić nakon dugo vremena oglasio se na društvenim mrežama.

Mektić je najavio prvi potez nakon vraćanja u parlament Bosne i Hercegovine.

„I sutra kad se vratimo u Parlament BiH prvo što ću uraditi je da ću se izviniti svim građanima što sam još jednom nasjeo na prevarnu manipulaciju Milorada Dodika“, poručio je Mektić, a onda i uzvratio glasnogovorniku SNSD-a Radovanu Kovačeviću riječima:

„Republiko Šumska, dabogda je nikada više ne štitili zajedno sa vama“, poručio je Mektić.

Bio je ovo odgovor glasnogovorniku SNSD-a Radovanu Kovačeviću na izjavu o opoziciji u Republici Srpskoj.

„Јedino što je fantomski u Republici Srpskoj jeste opozicija koje nikad nema kada je potrebno zaštititi interese Republike Srpske i njenih građana", izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević, komentirajući stav opozicije na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

"U tom smislu, uopšte ne iznenađuje da je opozicija opet izmislila nekakva neuvjerljiva opravdanja da napuste sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske i ponovo ne glasaju za zaključke koji su od značaja za Republiku Srpsku i zaštitu njenog statusa", istakao je Kovačević u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, Kovačević je bivši član SDP-a BiH koji je, dok je nosio drugi „dres“, umjesto Republika Srpska koristio termin „Republika Šumska“, a nakon što se našao na meti kritika, na društvenim mrežama se zbog svojih ranijih izjava izvinjavao.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...