STIGAO ODGOVOR IZ BEČA: U vezi sa izvještajem o genocidu u Srebrenici koji je naručila Republika Srpska, Univerzitet u Beču želi...

IGK je pozdravio stav Univerziteta u Beču kojim priznaje presude međunarodnih sudova o genocidu u Srebrenici.

  • Društvo

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 1

Univerzitet u Beču odgovorio je na otvoreno pismo Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) upućeno rektoru tog univerziteta Heinzu Werneru Englu, u kojem traži konkretan stav o pitanju rada profesora Waltera Manoscheka, negatora genocida u Srebrenici, saopćeno je iz IGK-a.

"U vezi sa izvještajem o genocidu u Srebrenici koji je naručila Republika Srpska, Univerzitet u Beču želi naglasiti da su Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud pravde presudili da masakr u Srebrenici predstavlja genocid. Univerzitet u Beču se slaže sa ovom ocjenom. Ovo je službeni stav Univerziteta u Beču. Bilo koja suprotna tvrdnja nema činjeničnu osnovu", navedeno je u odgovoru.

IGK je pozdravio stav Univerziteta u Beču kojim priznaje presude međunarodnih sudova o genocidu u Srebrenici.

"Nažalost, nismo dobili stav Univerziteta u Beču po pitanju profesora Waltera Manoscheka, negatora genocida u Srebrenici, koji radi za univerzitet, što smo također tražili", navedeno je iz IGK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...