OTAC RAFAILO ODRŽAO LEKCIJU PRAVOSLAVCIMA: "Slave i običaji su paganština, o pravoslavlju znalci ništa ne znaju, a i narod ošamućen" (VIDEO)

"Da dovedemo ljude koji važe za znalce, i oni bi nam pričali o mnogo čemu, međutim o svetom pravoslavlju — ništa ne bi znali".

  • Regija

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 4

Sve te naše slave, svi ti naši običaji, koje mi držimo za pravoslavne, to je paganština — tvrdi Rafailo Boljević, iguman iz Mitropolije crnogorsko-primorske Crkve Srbije (SPC), starješina Podmaina kod Budve.

„To je jedan od najvećih fenomena današnjice — nepoznavanje pravoslavlja”, kazao je Rafailo (47), čije je svjetovno ime Mihailo.

On je u obraćanju koje je ovih dana objavljeno na YouTube-u rekao:

"Da dovedemo ljude koji važe za znalce, i oni bi nam pričali o mnogo čemu, međutim o svetom pravoslavlju — ništa ne bi znali".

„A i narod ne zna mnogo više”, požalio se iguman. „Narod, baćo i sreće, ošamućen je, vrlo malo zna”.

Rafailo je prošle godine sugerisao da je u Crkvi Srbije prisutna — narkomanija.

„Vojska Gospodnja – ŠMRKA, DUVA. I klanja se na taj način lažnim bogovima. Na taj i na druge bezbrojne načine”, tvrdio je Rafailo.

„Đe se po stolu izlije malo kvalitetnijeg HEROINA, oni koji treba da svjedoče o jedinom Mesiji, oni koji trebaju da svjedoče narodima i plemenima, POREĐAJU SE KAO MIŠEVI da se ‘umiju’, znate —  UŠMRKAVAJU otrov demonski”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...