UŽARENO U CRNOJ GORI: DPS optužio premijera Krivokapića da je uništio državu...

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su dnevni red tako da se raspravlja o povjerenju 42. Vladi Crne Gore.

  • Regija

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 0

Politička situacija u Crnoj Gori užarila se danas poslijepodne, kada se u skupštini raspravlja o povjerenju 42. Vladi Crne Gore.

Lider Socijaldemokrata, Damir Šehović kazao je da nema dileme da će Vladi biti izglasano nepovjerenje, javlja podgorička Pobjeda.

"Vladi koja je pokazala da nije sposobna da vodi Crnu Gori i da nije sposobna da upravlja državom, a bogami ni da je baci na koljena, a nije da se nije trudila. Uradila je sve da slomi Crnu Goru, ali jedino je zube polomila. On i njegov kabinet su odgovorni što imamo preko 10.000 nezaposlenih nego prije nego što je preuzeo dužnost. On je odgovoran jer imamo ugašenih nekoliko strateški važnih preduzeća. Posebno je odgovoran zbog katastrofalne epidemiološke situacije. Odgovoran je i što je naš evropski put zahvaljujući njemu i neodogovornoj politici koju je predstavljao. Ne treba da nas čudi što će u političku istoriju poći kao neko ko je zaslužio epitet najgoreg premijera u istoriji Crne Gore", kazao je Šehović.

Joković se javio procedularno, ali mu je Bečić oduzeo riječ nakon što je lider SNP-a istakao da je predsjednik parlamenta povrijedio Poslovnik uz riječi: "Odmah da kažem - mislim da nije svojstveno da predsjednik SNP-a u pokušaju ne da pravom predsjedniku SNP-a riječ".

"Neću dozvoliti da me vrijeđate i ovog trenutka Vam oduzimam riječ", poručio je Bečić.

Martinović je pozvao Jokovića da odgovori li će na bilo koji način paktirati sa DPS-om i da li će pristati da bude dio vlade koju će voditi parlamentarna većina na čelu sa tom strankom.

Poslanik Force Genci Nimanbegu kazao je da je Vlada Krivokapić-Abazović bila nametnuta parlamentu.

"To je bila igra kada se demokratski principi nisu poštovali. Niste poštovali demokratski princip da se crkva ne miješa u politiku", naveo je Nimanbegu.

Šef poslaničkog Kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da je nakon 30. avgusta dobijen eksperiment zvani ekspetska Vlada.

"Za činjenicu da je Krivokapić postao nosilac liste i kasnije premijer ima dosta krivaca. Činjenica da je neko koga je predložila crkva pomogao da osvojimo toliko glasova. Greška je ne što ga je predložila crkva već što je predložen pogrešan čovjek", naveo je Radunović.

Dodao je da se Krivokapić sa svima dogovarao osim sa ljudima iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"Krivokapić je odlučio da mu Dritan Abazović bude najbliži ne neko sa naše liste da bi se približio 'drugoj familiji' i da na taj način dobije podršku koncerna Vijesti", kazao je Radunović.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je da je Vlada s aspekta unutrašnjih političkih prilika pokazala da ne zna ništa, kao ni u spoljnoj politici.

"Ali u ekonomiji je bilo nekih rezultata. Možemo govoriti da je neke stvari trebalo drugačije uraditi. Podržali smo sve dobre stvari. Podržali smo da za direktora policije bude izabran Zoran Brđanin kao i dio seta iz socijalnih zakona", naveo je Konjević.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da je Vlada bila osiona i da nije bila građanska.

"Vlada ni trepnula nije već se odredila da nema nijednog pripadnika manje brojnog naroda u njoj za ministra", rekao je Ibrahimović.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković kazao je da je politička kriza nastala odmah nakon izbora.

"Nakon toga, sjetit ćete se kako se ponašala tadašnja vlast. Narod dobro kaže dajte čovjeku vlast da vidite kako će se ponašati, a ja kažem oduzmite mu vlast da vidite kako će se ponašati", naveo je Živković.

Naveo je da vlast konstituisana smo zbog iz mržnje prema DPS-u.

Iz DF-a su kazali da se ubuduće sa njima mora razgovarati na ravnopravnoj osnovi.

"Ukoliko želite našu podršku morate nas poštovati. Ako nećete evo vam DPS pa s njima pravite aranžmane a mi ćemo se potruditi da dobijete odgovor koji ćete dugo pamtiti. Mi imamo obavezu da pokrenemo talas otpora i poštovanja izborne volje. Ne možete mi reći da Ervin Ibrahimović može da bude u Vladi, a Maja Vukićević ne može. Jesmo li mi gori od drugih zato što smo Srbi. Građani nemojte da sumnjate, doći će vrijeme kada će DF dati svoj odgovor", upitao je Knežević.

Knežević je kazao da su Krivokapić i Abazović podnijeli ostavke ranije kao što ih je pozivao DF, danas ne bi bilo aktuelne krize.

"Ako neko misli da će dobiti podršku 81 poslanika taj treba da ide u Dobrotu, a ne da se bavi politikom. Mi ništa nećemo sa DPS-om", naveo je Knežević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...