GORDAN GRLIĆ RADMAN OPSJEDNUT BOSNOM: "Situacija u BiH jedno je od najvažnijih pitanja za Hrvatsku"

Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu.

  • Regija

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 9

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman boravio je u Danskoj, a s danskim kolegom razgovarao je o Bosni i Hercegovini te je istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u toj zemlji, saopćilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH.

Grlić Radman bio je u Danskoj povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Danske. Održao je bilateralni sastanak s danskim kolegom Jeppeom Kofodom.

Ministri vanjskih poslova su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i istočnoj granici Europske unije, migracijama te mogućnostima daljnjeg razvoja suradnje na područjima gospodarstva, energetike, infrastrukture, informacijsko-komunikacijskih tehnologija i zaštite okoliša, navodi se u priopćenju.

Grlić Radman je istaknuo kako Hrvatska svoju najdužu granicu dijeli s BiH te da je za Hrvatsku “jedno od najvažnijih pitanja situacija u Bosni i Hercegovini”.  Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, kao i za stabilnost područja jugoistočne Evrope, ističe se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...