SITUACIJA U CRNOJ GORI KLJUČA, SAŠA ZEKOVIĆ PORUČUJE: "Hapšenje Zdravka Krivokapića je nužna mjera"

“Na način sto im je omogućio sticanje crnogorskog državljanstva iako je znao da je to nezakonito, svjestan činjenice da je Vlada bez podrške i da će joj, sa više od dvije trećine poslanika, Skupština, još večeras, izglasati nepovjerenje”, dodao je Zeković.

  • Regija

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 0

Pozivam nadležne državne organe da hitno reaguju odnosno da spriječe dalje aktivnosti Krivokapića u cilju nanošenja štete većih razmjera državi Crnoj Gori i njenim građanima. U tom pravcu hapšenje Zdravka Krivokapića, je legitimna i nužna mjera, kazao je građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković povodom usvajanja Prijedloga Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, prenosi CDM.

“Usvajanje odluke o državljanstvu je čisto populistički postupak odlazećeg premijera koji javnosti Crne Gore pokazuje pravu i punu mjeru svoje političke štetnosti i podmuklosti. Odluka je bez pravnog utemeljena i posrijedi je zloupotreba službenog položaja”, saopštio je Zeković.

Premijer, pojašnjava Zeković, u saradnji sa lojalnim mu ministrima, je “zloupotrijebio službeni položaj na način što je pribavio protivpravnu korist za oko 40.000 stranih državljana”.

“Na način sto im je omogućio sticanje crnogorskog državljanstva iako je znao da je to nezakonito, svjestan činjenice da je Vlada bez podrške i da će joj, sa više od dvije trećine poslanika, Skupština, još večeras, izglasati nepovjerenje”, dodao je Zeković.

Poziva nadlježne državne organe da hitno reaguju odnosno da spriječe dalje aktivnosti Krivokapića, kako kaže, “u cilju nanošenja štete većih razmjera državi Crnoj Gori i njenim građanima”.

“U tom pravcu hapšenje Zdravka Krivokapića, je legitimna i nužna mjera. Zdravko Krivokapić je uhvaćen u izvršenju ozbiljnog krivičnog djela i postoji opasnost i okolnosti da će ponoviti i dovršiti krivično djelo. Građani su svjesni i imaju u vidu i član 265. Zakonika o krivičnom postupku: “Lice zatečeno u izvršenju krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti može svako lišiti slobode”, zaključio je Zeković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...