GOTOVO JE: Pala vlada Zdravka Krivokapića, evo kako su glasali crnogorski poslanici (FOTO, VIDEO)

U Skupštini Crne Gore izglasano je nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića.

  • Regija

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 4

Glasanje je izvršeno prozivkom poslanika, a za smjenu Vlade glasalo je 43  poslanika, protiv nepovjerenja 11 poslanika. Bečić je proglasio da je izglasano nepovjerenje Vladi, nakon čega je uslijedio aplauz opozicije.

Premijer Zdravko Krivokapić i ministri ne prisustvuju sjednici, osim ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića.

alt

Prije glasanja sala su napustili poslanici DF-a, SNP-a i PzP-a. Vlada Zdravka Krivokapića pala je tačno nakon 14 mjeseci, izabrana je 4. decembra 2020. godine, a povjerenje joj je uskraćeno 4. februara 2022. Od predstavnika Vlade sjednici Skupštine su prisustvovali samo ministri Mladen Bojanić i Tamara Srzentić.

Konatar: Danas se ne dešava apokalipsa, Vlada Krivokapića udarila u zid

Nakon završenih diskusija poslanika, poslanik URA-e Miloš Konatar u završnoj riječi rekao je da je dobro da se svi politički sukobi rješavaju u parlamentu.

“Građani budite spokojni, jer se danas ne dešava nikakva apokalipsa. Glasali smo i borili se za to da je promjena bilo koje vlade normalna stvar, i danas treba da bude. Svaka naredna vlada treba da uči na greškama ove Vlade, a sve ono što je radila dobro unapređuje”, rekao je on.

Poručio je da je da su poslanici u diskusijama konstatovali da je  42. Vlada Krivokapića dostigla limit i udarila u zid.

Ponovio je da DPS neće biti dio manjinske vlade. Istakao je da crkva nije i neće biti ugrožena padom ove i izborom nove vlade.

“Nema miješanja crkve u svjetovnu, ni države u duhovnu vlast”, dodao je.

Poslanik Demorkata Momo Koprivica rekao je da nisu ucjenjivali Vladu kako bi izvršna vlast radila u korist građana.

On smatra da je proces rušenja Vlade otvorio nestabilnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...