OTAC TIJANE JURIĆ: "Imamo neku nadu da bi Matej Periš mogao biti živ"

Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji pomalo razočarani odnosom i srpske i hrvatske policije jer niko ne obavještava javnost.

  • Hronika

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 1

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 36. dan. Njegov otac Nenad cijelo je vrijeme u Beogradu, a jučer su tamo opet došli i predstavnici hrvatske policije. Službenih informacija i izjava o saradnji timova srpske i hrvatske policije i dalje nema. Međutim, danas se njihovim sastancima pridružio i Matejev otac.

Predočeni su mu rezultati dosadašnjih istraga kao i rezultati analize telefona na inkriminiranom području, javlja HRT.

O samoj istrazi i saradnji timova za HRT je govorio Igor Jurić, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i otac brutalno ubijene djevojčice Tijane Jurić.

Jurić:  Očekujemo možda neke nove dokazne materijale

"Čini mi se da je ovo jedna uobičajena saradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja", kazao je Jurić.

Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji pomalo razočarani odnosom i srpske i hrvatske policije jer niko ne obavještava javnost.

"Dolazi do pojave raznih špekulacija"

"Sve je pod nekim zavjetom šutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih špekulacija i teorija zavjere, što uopće nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu", dodao je Jurić.

On je izjavu dao kod ograde pored Save, na mjestu gdje je Matej posljednji put viđen, 750 metara udaljenom od kluba Gotik.

Kao što se zna iz istrage, Matej je koristio Google kartu za automobil, a signal njegovog mobitela uočen je nekoliko kilometara dalje kod Velikog ratnog ostrva nakon dva i po sata.

"Pomoću baznih stanica i mobitela može se doći do dokaza"

"Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobitela može doći do određenih dokaza. Taj je način potrage bio ključan u pronalasku Tijaninog ubice i Tijaninog tijela.

Upravo zbog toga što je bazna stanica uhvatila signal dva i pol sata poslije imamo neku nadu da bi Matej mogao biti pronađen živ", zaključio je Jurić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...