MAZALICA OTKRIO DODIKOV PLAN: "Ključno je da se vraća nadležnost u vezi imenovanja sudija i tužilaca u Republici Srpskoj..."

Mazalica je kazao da će VSTV činiti 11 članova.

  • Politika

  • 05. Feb. 2022  

  • 2

"Ključno je da se vraća nadležnost u vezi imenovanja sudija i tužilaca u Republici Srpskoj", izjavio je Srđan Mazalica (SNSD) gostujući u programu RTRS-a.

Mazalica je kazao da "taj zakon ide korak naprijed kad je u pitanju stručni dio kojim se obezbjeđuje samostalnost".

- Ovaj zakon je uvažio preporuke Venecijanske komisije i mislim da će dati bolji rad sudija i tužilaca - rekao je Mazalica.

Mazalica je kazao da će VSTV činiti 11 članova.

- Mi ne želimo da nas se optuži da se ovaj zakon donosi zbog bilo čega drugog osim zbog vraćanja nadležnosti. Kad se donese ovaj zakon svi sudije i tužioci ostaju sudije i tužioci. Imenovanje novih sudija i tužioca uređujemo ovim zakonom - poručio je Mazalica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...