NOVINAR I UREDNIK NEDJELJNIKA "NIN" ZORAN PRERADOVIĆ: "Ambicija Dritana Abazovića u potpunoj nesrazmjeri s njegovom snagom"

Dodao je i da se ne može reći da Abazovićev pokret URA nema „neki dil“ sa DPS-om Mila Đukanovića, jer eventualna manjinska vlada zavisi, kako se izrazio, „od milosti Đukanovića“.

  • Regija

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 0

Novinar i urednik nedeljnika NIN Zoran Preradović izjavio je u Novom danu TV N1 da pad vlade Zdravka Krivokapića u Crnoj Gori nije iznenađenje, ali da misli da ta zemlja iz krize ide u još veću krizu. 

Preradović je u Novom danu rekao da razumije političku ambiciju dojučerašnjeg potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, ali da smatra da je ta njegova ambicija u potpunoj nesrazmjeri sa njegovom snagom, a to su, kako je podsjetio, četiri poslanika u Skupštini.

Dodao je i da se ne može reći da Abazovićev pokret URA nema „neki dil“ sa DPS-om Mila Đukanovića, jer eventualna manjinska vlada zavisi, kako se izrazio, „od milosti Đukanovića“.

"Ta vlada će biti nestabilna, zavisiti od poslanika DPS-a. Nije teško zaključiti da će Demokratski front dobiti nešto po dubini, verovatno nekakva mesta u upravnim odborima koja su prilično lukrativna. Videćemo da li će Abazović uspeti da bilo šta uradi. Moj utisak je da Crnu Goru vrlo brzo čekaju prevremeni izbori", kazao je Preradović.

Ocijenio je i da je Abazović "inteligentno zaključio" da su saradnici doskorašnjeg premijera Krivokapića - ministar finansija Milojko Spajić i ministar ekonomije Jakov Milatović - iznedrili program "Evropa sad" kojim je minimalna plata podignuta na 450 evra, prosečna na 700 evra, i ukinta naplata doprinosa za zdravstveno osiguranje.

"Mi znamo da su Spajić i Milatović spremali stranku u kojoj bi bio i Krivokapić. Ta stranka bi uzela zasluge, i to opravdano, za taj paket mera za koji mislim da su najviše zainteresovani građani Crne Gore. Abazović na ovaj način sprečava to, videli ste njegovu izjavu da vlada nastavlja sa programom 'Evropa sad'", ukazao je urednik NIN-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...