ŠUHRET FAZLIĆ SPREMAN BITI PREMIJER USK: "Bio bi to početak ukrupnjavanja građanskih opcija"

Iz NES –a čiji je aktualni premijer Mustafa Ružnić još se nisu predali.

  • Politika

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 0

Rješenje krize u USK gdje nema skupštinske većine za usvajanje budžeta mogla bi biti smjena kantonalne vlade i imenovanje nove koju bi predvodio aktuelni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić. Za Patriju Fazlić je potvrdio spremnost da bude novi premijer, a o čemu se govorilo i u vrhu SDP –a.

"Kriza u USK je kulminirala i svi mi moramo pokazati spremnost da vratimo institucije u funkciju građana", rekao nam je Fazlić.

Ranije se najavljivalo da će SDP predložiti novog mandatara. U SDP USK nisu isključili mogućnost da premijerska stolica bude ponuđena Fazliću koji je svojevremno bio jedna od SDP –ovih perjanica u USK dok nije osnovao svoj POMAK.

"To može biti jedna od opcija, ali na tu temu još nismo razgovarali. Vjerujem da bi sve bilo lakše kada bi se Fazlić vratio u SDP", rekao nam je predsjdnik kantonalne organizacije SDP-a Razim Halkić.

O povratku u SDP Fazlić se još ne želi izjašnjavati.

"Neka za sada ostane da sam spreman biti premijer, o svemu tek slijede razgovori", rekao nam je Fazlić.

Iz NES –a čiji je aktualni premijer Mustafa Ružnić još se nisu predali. Pokušavaju osigurati nedostajuću ruku za usvajanje budžeta, ili Odluke o privremenom finansiranju. Na četiri nezavisna poslanika prema njihovom posljednjem saopštenju ne mogu računati. Zbog toga je otkazan sastanak koji se trebao održati danas povodom pokušaja da se ipak osigura većina za usvajanje budžeta.

Preuzimanjem odgovornosti u Krajini SDP bi mogao konačno poslati jasnu poruku da je ljevica zaista spremna povesti procese širom BiH koji će je vratiti na evropski put i garantovati sigurnost građanima. Povratak Fazlića u SDP bio bi i dokaz da je okrupnjavanje građanskih opcija moguće i izvedivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...